Навчально-виробничий процес

Професія «Кухар. Кондитер» – завжди престижно!

Протягом двадцяти років Сосницький професійний аграрний ліцей готує спеціалістів за професією «Кухар. Кондитер».  За цей період підготовлено майже тисячу спеціалістів. Наші випускники працюють  в усіх районах Чернігівської області та за її межами. Ця професія користується попитом не тільки серед дівчат, а й серед юнаків.

Навчально – виробничий процес  забезпечують чотири майстри виробничого навчання та викладач спецдисциплін. Є лабораторія , кабінет спецдисциплін.

По закінченню навчального закладу випускники отримують диплом кваліфікованого робітника кухаря четвертого розряду та кондитера третього розряду,  а також атестат про повну середню освіту і мають можливість при здачі ЗНО вступити до вищих навчальних закладів. На базі ліцею працюють гуртки художньої самодіяльності, спортивні секції та клуби за інтересами.

Учні з професії «Кухар. Кондитер» постійно приймають участь в обласних конкурсах  професійної майстерності, де неодноразово займали призові місця.   Так   учні ліцею Адаменко Олексій та Свердел Світлана зайняли  другі місця з професії «Кондитер»,  Драган Аліна – третє місце з професії «Кухар» серед професійно-технічних  навчальних закладів області, що готують кухарів-кондитерів.

Професія «Кухар. Кондитер» була,  є і буде популярною завжди, оскільки смачно готувати та оформляти  кондитерські вироби престижно не тільки на підприємствах харчування, але і вдома.