Рекомендації для педагогів. Ефективний робочий день під час карантину вдома

Ми на карантині, але життя продовжується, пробуємо адаптуватись до нових умов сьогодення… Через карантин багато працівників перейшли на дистанційний вид роботи та звикають працювати коли всі колеги знаходяться по різних місцях! Але важливо, щоб робочий день був продуктивним та завершувався на позитиві.

При будь-яких обставинах ранок має бути добрим! Тепер п’ємо каву та налаштовуємось на робочий процес в домашніх умовах. Завдання, скажу Вам, не із легких).

Компоненти продуктивності

  • Встановлюємо нові правила розпорядку вдома
  • Доступ до Internet та месенджерів
  • Організація робочого місця
  • Чіткий робочий режим

Рекомендації

1.Знайдіть найбільш зручне та комфортне місце для роботи. Можливо, вам доведеться спробувати декілька різних варіантів, перш ніж знайдете той, який вам підходить найкраще, щоб одночасно зосередитися на роботі і не заважати іншим.

2.Переконайтеся, що ви забезпечені всіма необхідними інструментами.  Перш ніж переходити з роботи в кабінеті та класі до роботи у віддаленому режимі, налаштуйте процеси взаємодії з колегами та учнями.Створіть та долучайтеся  в онлайн-групу для вашого колективу, щоб легко залишатися на зв’язку. Група у месенджерах та Viber , список електонних пошт усіх учасників освітнього процесу дозволяє швидко обмінюватися інформацією, перевіряти домашні завдання та проводити уроки на відстані.

3.Доступ до робочої документації. В разі відсутності робочої документації в умовах дистанційної роботи (робоча документація залишилась в закладі освіти) усі записи необхідно вести на іншому паперовому носії або в електронному вигляді задля їх перенесення у робочу документацію після закінчення карантину.

  1. Регулярно діліться завданнями та оновленнями, залишайтесь щодня на зв’язку з колегами та учнями. Незалежно від того, чи то через онлайн-групу чи соціальні мережі, які  усі оновлюють – це чудовий спосіб залишатися на зв’язку та інформувати один одного про виконану роботу. Не виходьте з комунікації, діліться лайфхаками!
  2. Дотримуйтеся робочого етикету.Те, що члени колективу поза навчальним закладом не означає, що вони не зайняті. Розпочинаючи розмову по телефону та в месенджері, уточніть спочатку, чи зручно зараз спілкуватись. Інформуйте колег про власну доступність, налаштувавши робочий час. Комунікуйте правильно та отримуйте задоволення від спілкування з колегами дистанційно.
  3. Плануйте робочий день. Чіткий план на день допоможе час використати більш ефективно та отримати максимальні результати.

Важливо

Коли людина наповнена енергією, вона легко справляється з усіма завданнями. Та коли енергетичний тонус падає, то будь-яка дія перетворюється на проблему. Щоб уникнути такого стану, варто вчасно подбати про своє тіло.

Протягом дня бажано робити гімнастику для очей, яка покращує зір!

Пам’ятайте про методи саморелаксації!

Дотримуйтесь балансу роботи та відпочинку!

Проводьте фізкультпаузи, якщо ви багато часу проводили в сидячому положенні, з метою зняття стомлення та напруги!

Бережіть себе та своїх близьких!

#залишайтесявдома

                                                                                                                            Соціальний педагог Самойленко Ю.В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *