Майбутнє нації – діти

Діти – майбутнє нації, тому їх здоров’я повинно стати чи не найголовнішим об’єктом піклування як суспільства , так і держави. Разом з тим все більшої масштабності набирає одна з головних проблем сьогодення – споживання дітьми, підлітками та молоддю спиртних напоїв.

За планом навчально – виховної роботи ліцею  в лютому запланована низка заходів з антиалкогольної пропаганди. Так, 6 лютого, класним керівником групи №1 Л.Сорокою була проведена виховна година “Вибір є завжди у кожного з нас. Життя без алкоголю”

Основна увага була зосереджена на негативні наслідки вживання алкоголю, вплив його на стан здоров’я людей,особливо учнівської молоді.

Основна частина заняття була спрямована на розкриття обізнаності учнів про негативна прояви дії алкоголю на організм.

В ході діалогу учні відповідали на актуальні питання теми, висловлювали власні думки. Під час заняття було

проведено анкетування про вплив та вживання алкогольних напоїв самими учнями та ставлення до однолітків, які зловживають алкоголем. Крім того, було переглянуто відеоролик за висновками вчених про вплив алкоголю на процес згортання крові, судини та мозок, в цілому організм, на основі лабораторних досліджень, зовнішні ознаки негативного стану після вживання алкоголю.

На завершення, учні висловили власні думки з приводу того наскільки важливою є тема боротьби з алкоголізмом, на своєму досвіді говорили про приклади з сімейного життя, коли алкоголь приносив зло в їхні родини.

 В цілому, можна говорити, що вживання алкогольних напоїв краще попередити, ніж боротися вже тоді, коли алкоголізм стає хворобою. 

                                                              

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *