Святкування Дня Сосниччини

Традиційно, щороку, у вересні в смт Сосниця проходять урочистості з Дня народження нашого славетного земляка, кіномитця і письменника О.Довженка та відзначення Дня Сосниччини і в цих заходах, як завжди, активну участь приймає наш заклад.

В цьому році, з утворенням Сосницької ОТГ, дещо  змінено власне формат свята – від традиційних колон і куренів вже  давно відмовились організатори свята. Натомість ліцей брав участь у кулінарному фестивалі «Сосницькі смаколики». Було презентовано численним гостям і членам журі вишукані страви – торт «Надія», «Щука фарширована на дзеркалі», «Вареники сосницькі»,» Корона з ребер» та багато інших  блюд, над якими впрано працювали майстри в/н В.Ф. Чигир, О.М. Обуховська, Г.В. Жабко, Н.М. Степаненко, а також допомагали учні Ю. Фесюн, А. Верещака, А. та М. Кущ, С. Щербина,А.Яковенко. Спільними зусиллями було накрито чудовий святковий стіл, до якого було запрошено почесних гостей свята: народних депутатів, депутатів обласної ради, керівництво  Черніветьцької області, очільник місцевої громади.

«Вміла готувати – вміла й подавати» – саме з таким девізом ми підготували презентацію страв для гостей, адже Н.В. Бахир, Н.А. Коцуренко, Ю.В. Самойленко, С.М. Кроха, Ю. Фесюн, А.Афонін розповіли про кожну страву у гумористично- віршованій формі і,треба зазначити, вийшло це на прочуд вдало ,а  яскраво підкреслило, що заклад серйозно претендує на призове місце. Врешті, так і сталося – заклад серед переможців і сертифікат з грошовим призом від голови  ОТГ А.Портного.

Атмосфера свята була надзвичайно урочиста і в святкуванні приймали участь більшість працівників ліцею,а  за єдиним спільним столом зібралися після урочистої частини. Слова вдячності слід сказати і працівникам господарської частини ( завгосп Вовкогон І.Д.), які збудували курінь в найкращих українських традиціях.Дійсно, такі заходи об’єднують людей, ще раз доводять, що разом ми велика сила, а заклад має готувати і далі кадри для Чернігівщини, адже робітнича професія залишається важливою на ринку праці.

   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *